Svečanim misnim slavljem u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog, gdje se zbog obnove župne crkve sv. Jelene Križarice slave župna misna slavlja, vjernici župe Zabok i okolice svečano su proslavili blagdan nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice kao i dan Grada Zaboka uoči svetkovine župne zaštitnice.

Misno slavlje predslavio je župnik Branko Risek uz okupljene župljane, ministrante, djecu i mlade kao i hodočasnike iz drugih župa.

Na inicijativu župnika Branka Riseka tijekom misnoga slavlja šest bračnih parova obnovilo je svoje bračne zavjete.

„Ovu nedjelju slavimo rođenje naše Crkve kojoj pripadamo. Crkva je zajednica Duha Svetoga. Ona je stvorena zahvatom s neba. Djelovanje Duha je poput silna vjetra i vatre. Vjetar puše gdje hoće. Ništa ga ne može zaustaviti. Snaga vatre je zastrašujuća. Ona mijenja sve što zahvati. Ono što je slabo i nestalno pred njom nestaje, ono što je jako i postojano ostaje i biva još jače, još postojanije.

Takva je sila Duha Svetoga. Crkva živi i djeluje njegovom snagom. I samo snaga Duha, koji djeluje na različite načine i u različitim darovima može Crkvu trajno uzdržavati da odoli svakoj neprijateljskoj sili te da svijetu naviješta veličanstvena djela Božja.

Neka nas Duh Sveti još više zbliži, a posebno molim danas da zbliži današnje slavljenike, ali i sve bračne parove u našoj župi da budemo svi zajedno povezaniji onom čistom, pravom Isusovom ljubavlju da naši životi budu bogatiji pred ljudima i Bogom“ – poručio je tijekom propovijedi župnik Risek.

Svoje bračne zavjete obnovilo je šest bračnih parova:

50. obljetnicu Ivan i Štefica Tuđa

50. obljetnicu Robert i Biserka Pečnik

40. obljetnicu Zvonko i Natalija Belošević

40. obljetnicu Božidar i Štefica Roginić

35. obljetnicu Zdenko i Višnja Borovčak

15. obljetnicu Branko i Suzana Sadaić

Druženje se nastavilo na prostoru ispred škole uz sviranje Gradskog puhačkog orkestra Zabok, pod vodstvom mo. prof. Marka Bobičaneca. Grad Zabok je već po tradiciji počastio sve vjernike i građane prigodnim domjenkom.

Župa nastavlja proslavu svog blagdana duhovnom obnovom do srijede. Na svetkovinu svete Jelene Križarice, 22. svibnja misna slavlja su u 8 i 18.30 sati u Vatrogasnom domu, a predvodit će ga  vlč. Branimir Jagodić, studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.