Na inicijativu Lovačkog društva Strahinjščica iz Radoboja, u nedjelju 12. svibnja 2024. održana je radna akcija uređenja staza radobojske strane Strahinjščice. Radnoj akciji su se pridružili i planinari Hrvatskog planinarskog društva Radoboj.

Akciji se odazvalo 63 lovaca i planinara podijeljenih u devet skupina. Prva skupina je očistila put do Plata. Druga se pobrinula za stazu od Prijevoja do Sekolja. Treća grupa je išla do Velikog i Malog Žlijeba, a četvrta kroz Osredek i put od planinarskog doma do Poljana.

Petoj skupini je bio zadatak urediti dio od Prijevoja prema Velikom i Malom Žlijebu. Šesta skupina je uredila stazu od Prijevoja prema Kočakima. Uređena je i staza od Poljana kroz Stupicu i Janin krč do vrha Sekolja.

Osma skupina je bila kod planinarskog doma Radoboj. Oni su se pobrinuli da svi stolovi, klupe i betonska galanterija budu obojane. Devetu i najvažniju skupinu činili su kuhari koji su pripremili slasni gulaš.

Nakon uspješno odrađenog fizičkog posla, uslijedio je fini gulaš i zajedničko druženje. Na posljetku je donesen zaključak da je ovo bila jedna lijepa nedjelja prožeta pjesmom, druženjem, jelom i pićem i uz malo rada, te da ju definitivno treba ponoviti.

Pratite nas u našem radu i pridružite nam se: HPD Radoboj