– Koprivnički pršteći, energični i iskreni folk rock bend – tako sebe opisuju glazbenici okupljeni u grupu “Ogenj”. Ja ću dodati – originalni, jedinstveni i oni koji ostavljaju sve sjajniji trag u glazbenoj povijesti Lijepe Naše, a posebno našeg kajkavskog kraja koji se proteže od Sv. Martina na Sjeveru pa kroz dijelove Gorskog kotara do Istre, a na istoku do nekih krajeva Slavonije.

Danas su objavili pjesmu i spot za himnu kajkavskom kraju, a ponajprije ljudima pod nazivom RepubliKaj.  Poslušajte, a onda pročitajte još koju riječ.

Tekst je napisao frontmen “Ognja” Tomislav Mihac Kovačic, a glazbu je napravio u suradnji s Petrom Šimčićem, dok su u aranžmanu udružili snage svi članovi benda (Benjamin Fabić, Leonardo Ivačić, Petar Šimčić, Tomislav Mihac Kovačic).

Više informacija o Ognju možete saznati na njihovim društvenim mrežama (Facebook, YouTube…),  koje vrlo vješto koriste u probijanju raznih blokada koje im na njihov glazbeni put postavljaju oni koji o glazbi pojma nemaju, ali su si uzeli za pravo određivati granicu dobroga i lošega.

Nebitno, jer “Ogenj” je neugasiv u svojoj originalnosti, iskrenosti, životnosti kojom osvaja svakog tko se susretne s njim, ali ne tako da vas kao ogenj – vatra oprži, nanese bol, nego kao ogenj-vatra koja svojim svjetlom rastjeruje mrak, tamu, strah, mržnju, a svojom toplinom vraća život ozeblom, promrzlom srcu modernog čovjeka.

Zasad toliko. Obećajem jedan poveći razgovor s Mihacom na ovom portalu. Dužan mi je. 🙂

Na kraju, dodat ću samo ovo – ne bojte se Ognja, približite se glazbi koju stvara ova jedinstvena ekipa!

P.s. meni jedna od omiljenih pjesama:

Foto: Facebook stranica Ogenj