Dugo si maštao/la da svoju strast i ljubav prema određenom proizvodu/usluzi pretvoriš u posao i napokon si uspio/jela – sve je posloženo i samo još treba ta web stranica. Znaš da svi poduzetnici imaju web i samim time moraš ga imati i ti. Točno, dobro i kvalitetno posložena web stranica tvoja je vizitka. No, što je sa sadržajem?

Većinom poduzetnici kreću sami u stvaranje sadržaja kako bi imali što manje troškova i izdataka. Mnogo puta sam čula rečenicu, “Ne treba mi još i trošak na to.” No, je li tome zaista tako i je li angažiranje copywritera trošak? Ili investicija?

Tko je zapravo copywriter?

Copywriter je tekstopisac, odnosno pisac poslovnog sadržaja koji kreira reklamne i promotivne materijale za ciljanu publiku u svrhu bolje prodaje.

Digitalna transformacija je danas promijenila način na koji ljudi konzumiraju sadržaj, a copywriting usluge današnjice omogućuju kupcu donošenje najboljih odluka.

Vrhunski copywriter ima niz vještina, među kojima su pismenost i jasnoća u izražavanju na samome vrhu. Osim toga, copywriter mora biti ne samo kreativan, već i analitičan, budući da svaku temu o kojoj piše najprije treba detaljno istražiti.

Što radi copywriter?

Copywriter piše riječi koje potiču publiku na akciju. Proučava ponašanje određene publike i analizira njihove potrebe i želje. Tek kada je copywriter upoznat s time, tek tada smišlja način kako će se najbolje povezati s publikom, pokazati publici da razumije njihov problem i predstaviti rješenje.

Copywriter pomaže u stvaranju jumbo plakata, brošura, kataloga, tekstova jinglova, reklama u časopisima i novinama, prodajnih pisama i druge izravne pošte – newslettera, scenarija za televizijske ili radijske reklame, slogana, objava za društvene mreže i slično.

5 razloga zašto ti je potreban copywriter

  1. Povezuje te sa ciljanim kupcima koji se zanimaju za tvoj proizvod/uslugu
  2. Rangira te na boljoj poziciji na tražilicama
  3. Privlači više prometa na tvoje web mjesto
  4. Pomaže ti pretvoriti posjetitelje web stranice u potencijalne kupce
  5. Stvara sadržaj koji će korisnika potaknuti na daljnje korištenje

Važno je znati da u svom poslu nisi sam/a!

Raditi sve sam/a nije lak posao. Sasvim je normalno da ne možemo svi znati sve. I nismo svi stručnjaci za sve. Upravo je iz tog razloga dobro zastati, promisliti i odabrati opciju koja je dugoročno najisplativija. I partnera koji će te voditi u tome.

Javi se za kavu i saznaj kako stvaram tvoju poslovnu priču od ideje do sadržaja koji povezuje. Do sljedećeg bloga!

Foto: Pixabay

 

 

Koristan ti je ovaj tekst? Pretplatite se na naš newsletter!